Divendres, 5 de març de 2021 - Edició 953
La República

Clatellada de Wagensberg a Rufián per blanquejar ideologies d’extrema dreta al seu programa

Jordi Borràs i Mireia Boya també retreuen a Rufián que no confongui “fòbies i interessos” amb “antifeixisme”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 22/01/2020

Un comentari del fotoperiodista Jordi Borràs a Twitter, s’ha acabat convertint en un intercanvi de retrets entre el diputat d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, amb diverses personalitats independentistes. Borràs va denunciar que al programa d’internet anomenat “La Fábrica”, el diputat hi convidava rivals polítics que tenen ideologies d’extrema dreta.

Borràs reclamava que “no es pot fer de troll a Twitter i alhora fer de diputat”, la qual cosa Rufián li va contestar que al programa “fugim de l’endogàmia” i que respecta les “fòbies i interessos” dels que ho critiquen, defensant que al seu espai hi conviden gent amb moltes ideologies diferents, diguin el que diguin. Per la seva banda, Mireia Boya li ha retret a Rufián que “confon l’antifeixisme amb fòbies, interessos i endogàmia” i demanava a ERC que aturessin el líder al Congrés de jugar a tantes bandes.

La clatellada més gran l’ha protagonitzat un diputat de la pròpia ERC, Ruben Wagensberg, que li retreu a Rufián que blanqueja unes “polítiques duríssimes” contra les que molta gent dels carrers hi lluiten diàriament als carrers. Per tant, queda clar que les polèmiques amb l’actitud de Rufián, estan tacant al seu propi partit.