Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Les declaracions de fa uns mesos que inhabilitarien el magistrat que ha de jutjar Torra

|

- Publicitat -

El màxim òrgan espanyol de justícia al Principat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ha anunciat avui que jutjarà a finals de setembre el president Quim Torra pel cas dels llaços grocs als edificis de les institucions públiques catalanes, ja que ha estat acusat de desobediència.

El mateix president català ha anunciat hores després que durà a terme accions legals per una “irregularitat” processal de la justícia espanyola, que ha actuat a la velocitat de la llum per a jutjar al màxim mandatari català.

Publicitat

Però aquestes irregularitats no només podrien ser processals. I és que el president de la sala que jutjarà Torra no és ni sembla imparcial. Així ho ha denunciat l’advocat dels polítics exiliats Gozalo Boye, que ha recuperat unes declaracions de Jesús María Barrientos del març d’aquest any.

El magistrat del TSJC compartia en públic la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d’ordenar la retirada de llaços grocs d’edificis públics a Catalunya, ja que aquesta “està obligada a exigir que els principis i valors de neutralitat es respectin al màxim perquè està en joc l’equilibri polític”.

El president a l’exili, Carles Puigdemont, també s’ha fet ressò de la notícia i ha denunciat la manca d’imparcialitat de la justícia espanyola, el que ha definit com “una altra de les obres mestres de l’engany del règim del 78”.

Et pot interessar  Aragonès supera Puigdemont segons una enquesta de líder més ben valorats, però té per davant Asens i Albiach
Publicitat

Opinió

Minut a Minut