Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Les declaracions de Campuzano sobre l’independentisme encenen les xarxes

|

- Publicitat -

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha criticat recentment l’actitud de Junts i la seva “retòrica buida”, que ha qualificat de “malaltia infantil de l’independentisme”. Unes declaracions que han provocat una allau de reaccions a la xarxa. El secretari general de Junts, Jordi Turull, ja va acusar els els nous consell de “dedicar-se més a fer retrets” a JxCat que no pas a “ocupar-se de la seva funció”.

“Des de Ciutadans que no sentia parlar de ‘malaltia infantil de l’independentisme'”, ha lamentat el president inhabilitat Quim Torra, tot qüestionant contundentment que un conseller “que opina això” pugui ser membre d’un govern “que es diu independentista”.

Publicitat

La fins ara consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha retret que Campuzano parli de “suïcidi col·lectiu” o de “malalties infantils”. “Tot és criticable, sempre, però aquest llenguatge m’entristeix”, ha puntualitzat. Igualment, s’ha adreçat al president Pere Aragonès per preguntar-li: “On queda allò de cap frivolitat amb la salut mental?”. El president Carles Puigdemont ha compartit les crítiques de Geis amb un retuit.

El diputat de Junts, Salvador Vergés, ha reaccionat a un titular de RAC1 en què Campuzano recorda que no és independentista. “No cal que ens ho recordi, ho tenim clar. És precisament per això que ERC l’ha fet conseller”, ha assegurat en una piulada, tot afegint “ara ja tenim el CNI i el CNU (Campuzano, Nadal i Ubasart)”.

El catedràtic Ramon Cotarelo també ha condemnat les comparacions de Campuzano. “Tot el que no sigui una cadira i un bon (i immerescut) sou públic al preu que sigui és “malaltia infantil” i “retòrica buida””, ha reblat.


El represaliat Roger Español no ha titubejat i ha avisat que no “hauria de quedar impune”. “Dimissió ja”, ha exigit en una categòrica piulada.

Et pot interessar  Turull diu que és "molt trist" proposar un referèndum "des de la solitud i en campanya electoral"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut