Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’emotiu vídeo de l’àvia d’Hèctor López Bofill recordant el Nadal que va morir el president Macià

|

- Publicitat -

Francesc Macià, l’Avi, com l’anomenava el poble, va morir el Nadal del 1933. El seu enterrament va provocar una manifestació de dol multitudinària, similar a la de la mort d’Enric Prat de la Riba. Les seves restes reposen a la plaça de la Fe, al cementiri de Montjuïc, lloc on aquest mateix matí les principals autoritats i polítics del país li han fet una ofrena floral.

El fet que morís un 25 de desembre va commocionar especialment la societat catalana que aquell Nadal del 33 del segle passat no va celebrar res. Els ciutadans que van viure aquells fets recorden el dia com “molt trist” i que a taula no es van servir els habituals tiberis nadalencs.

Publicitat

Així ho explica en aquest vídeo casolà l’àvia del Jurista, escriptor i regidor d’Altafulla, Hèctor López Bofill: “avui fa anys que va morir Macià” comença recordant. “Ho he vist avui a la televisió, les seves nétes portant flors al cementiri”.

L’àvia de Bofill explica que “aquell dia de Nadal no vam menjar res, estàvem tots més tristos…”. També recorda que van conèxier de la notícia per la ràdio i assegura que “jo me’n recordo molt d’en Macià”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut