Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

L’Audiència Nacional insisteix a jutjar Boye per blanqueig de capitals

La justícia espanyola manté la persecució contra l'advocat de Carles Puigdemont

|

- Publicitat -

La Sala d’Apel·lació de l’Audiència Nacional ha tombat el recurs de l’advocat Gonzalo Boye que denunciava la manca de competència d’aquest òrgan per enjudiciar-lo per un delicte de blanqueig de capitals en relació amb l’“Operació Mite”.

D’aquesta manera, el tribunal es considera competent per jutjar-lo, malgrat que la llei no contempla la competència de l’Audiència Nacional per als delictes de blanqueig de capitals. Tanmateix, el tribunal detalla que sí que “l’estableix quan hi hagi connexitat amb altres delictes la investigació dels quals s’atribueixi a aquest tribunal”.

Publicitat
Et pot interessar  Demanen més de 9 anys de presó i la inhabilitació de Boye pel suposat cas de blanqueig de capitals

Així doncs, l’AN insisteix en la “connexió” entre els fets pels quals s’acusa Boye i “l’eventual delicte antecedent contra la salut pública”. I és que el cas, que investiga la presumpta introducció a Espanya de gairebé quatre tones de cocaïna, inclou el nom del narcotraficant José Ramón Prado Bugallo, més conegut com a Sito Miñanco, client de Boye. El tribunal manté que Boye va ajudar Sito Miñanco a recuperar uns diners intervinguts a l’Aeroport de Barajas a principis de febrer de 2017.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut