Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Demanen més de 9 anys de presó i la inhabilitació de Boye pel suposat cas de blanqueig de capitals

|

- Publicitat -

La fiscalia demana una pena de 9 anys i 9 mesos de presó per a l’advocat Gonzalo Boye, així com la seva inhabilitació i una multa milionària pel cas de presumpte blanqueig de capitals procedents del narcotràfic. Boye, reconegut advocat que ha defensat els polítics independentistes exiliats, està acusat d’un delicte d’emblanquiment de capital procedent de narcotràfic en organització criminal, així com d’un delicte de falsificació continuada de document oficial. El ministeri públic sosté que l’advocat de Carles Puigdemont va coordinar i dirigir una estratègia per blanquejar capitals en una operació del narcotraficant José Ramón Prado (Sito Miñanco) a través de contractes ficticis, i que va ser compensat amb almenys 10.000, segons l’ACN.

L’advocat nega els fets que li imputen, tot denunciant que el dret de defensa i el secret professional han estat vulnerats en aquesta causa, ja que es viola la confidencialitat de les comunicacions entre advocats i clients, tal com informa VilaWeb. Tanmateix, els recursos i les reclamacions presentades per Boye han estat desestimades, així com l’escrit de 120 pàgines que va elaborar sobre el sobreseïment.

Publicitat

Amb tot, l’advocat dels independentistes exiliats haurà de comparèixer en aquest judici que, casualment, s’inicia durant les vistes clau al TGUE que decidiran el futur de la immunitat europarlamentària de Puigdemont, Comín i Ponsatí. Les males llengües que dubten de l’objectivitat de la justícia espanyola assenyalen que es tracta d’una conspiració contra Boye.

Et pot interessar  Boye defensa l'exili de Puigdemont: "L'acusaven de covard i ara resulta que l'exili és la solució”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut