Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

L’Assemblea afegeix Barcelona a la protesta global contra l’extradició de Julian Assange

Assange va mostrar repetidament el seu suport al dret d’autodeterminació de Catalunya

Redacció 22/02/2020

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que impulsa i organitza la mobilització contra l’extradició del fundador de WikiLeaks, Julian Assange, a Barcelona, ​​ha afegit la capital catalana a les altres convocatòries de tot el món, ha informat l’entitat aquest dissabte en un comunicat.

La concentració tindrà lloc aquest dilluns a les 19.30 hores a la plaça Universitat, el mateix dia que comença a Londres (Regne Unit) la vista Assange per decidir sobre la seva extradició, que el portaria a ser jutjat als Estats Units, que el podrien condemnar fins a 175 anys a la presó.

L’emplaçament s’ha escollit perquè en 2017, Assange va mostrar repetidament el seu suport al dret d’autodeterminació de Catalunya i la imatge més icònica segons l’ANC es va produir en una videoconferència organitzada per l’agrupació Universitats per la República.

Durant la protesta de dilluns, a més de mostrar l’oposició a l’extradició d’Assange i el suport al periodisme, també s’agrairà la seva postura cap a l’autodeterminació de Catalunya.

A la convocatòria de l’ANC s’han sumat Anonymous Catalunya, JxCat, ERC, la CUP, Demòcrates de Catalunya, el Partit Pirata, primàries Catalunya, Solidaritat Catalana per la Independència i Armilles Grocs.