Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

L’Assemblea afegeix Barcelona a la protesta global contra l’extradició de Julian Assange

|

- Publicitat -

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que impulsa i organitza la mobilització contra l’extradició del fundador de WikiLeaks, Julian Assange, a Barcelona, ​​ha afegit la capital catalana a les altres convocatòries de tot el món, ha informat l’entitat aquest dissabte en un comunicat.

La concentració tindrà lloc aquest dilluns a les 19.30 hores a la plaça Universitat, el mateix dia que comença a Londres (Regne Unit) la vista Assange per decidir sobre la seva extradició, que el portaria a ser jutjat als Estats Units, que el podrien condemnar fins a 175 anys a la presó.

Publicitat

L’emplaçament s’ha escollit perquè en 2017, Assange va mostrar repetidament el seu suport al dret d’autodeterminació de Catalunya i la imatge més icònica segons l’ANC es va produir en una videoconferència organitzada per l’agrupació Universitats per la República.

Durant la protesta de dilluns, a més de mostrar l’oposició a l’extradició d’Assange i el suport al periodisme, també s’agrairà la seva postura cap a l’autodeterminació de Catalunya.

A la convocatòria de l’ANC s’han sumat Anonymous Catalunya, JxCat, ERC, la CUP, Demòcrates de Catalunya, el Partit Pirata, primàries Catalunya, Solidaritat Catalana per la Independència i Armilles Grocs.

Et pot interessar  L'ANC de Sabadell manté l'acte amb Aliança Catalana malgrat la prohibició del Secretariat Nacional
Publicitat

Opinió

Minut a Minut