Dijous, 6 d'agost de 2020 - Edició 742
La República

L’anècdota de Valtonyc que evidencia l’error de l’abstenció

“Enhorabona, heu internacionalitzat una mentida”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 03/01/2020
Imatge d'arxiu de Valtonyc / ACN

El pacte d’investidura entre Esquerra i PSOE segueix portant cua a base de reaccions de polítics i personalitats públiques. En aquest cas, el protagonista és una de les cares més conegudes d’entre totes les víctimes de la repressió Estatal, el raper exiliat Josep Valtonyc.

En una piulada que s’ha fet viral ben ràpidament, l’artista ha explicat una anècdota que evidencia l’error de l’abstenció, especialment de cara a la internacionalització del conflicte.

Valtonyc explica que el seu company de pis belga li ha dit que “ha vist a la premsa internacional que el conflicte català ja s’ha resolt amb les negociacions i que estava molt content pels meus amics”. El raper ha esclatat davant la tergiversació del relat i per com d’intoxicada era la informació que li ha arribat i ha dirigit el següent missatge: “Heu internacionalitzat una mentida. Enhorabona.”

Una distorsió internacional com la que ha explicat la BBC avui en una notícia on mostra les bondats de Pedro Sánchez en una Espanya que assegura que seu i parla (sit and talk).

Relacionats