Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La velocitat de la justícia espanyola, un altre greuge comparatiu: Torra serà jutjat el 25 i 26 de setembre

|

- Publicitat -

La celeritat i velocitat de la justícia espanyola, que varia radicalment en funció del cas que ha de tractar, ha tornat a demostrar la parcialitat de l’Estat espanyol a l’hora de combatre l’independentisme. El judici al president Quim Torra ja té data i serà d’aquí a 3 setmanes.

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fixat per al 25 i 26 de setembre el judici contra el president de la Generalitat per desobediència a les resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) sobre la retirada de llaços grocs de les façanes dels edificis de la Generalitat en campanya electoral, o, subsidiàriament, un delicte de denegació d’auxili a l’autoritat competent. L’origen de la causa és una querella de la fiscalia. El Parlament havia establert justament aquests dos dies per celebrar el debat de política general. La sala ha rebutjat citar com a testimonis una dotzena de vocals de la JEC demanats per la defensa de Torra, ja que considera que “no es justifica cap relació personal amb les conductes atribuïdes a l’acusat”.

Publicitat

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha fet referència a la decisió del tribunal espanyol per a criticar l’Estat espanyol. En concret, Puigdemont afirma que “jutjar algú, i més si és algú que té l’aval del Parlament, per una pancarta és incomprensible i descriu perfectament la democràcia espanyola”.

Et pot interessar  Puigdemont comunicarà si es presenta com a candidat el 12-M en un acte des d'Elna
Publicitat

Opinió

Minut a Minut