Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La unitat de JxCat, ERC i CUP davant el Tribunal Suprem només serveix per la foto

|

- Publicitat -

Borràs : “l’atropellament democràtic més greu a l’Europa occidental”

La líder de JxCat a Madrid, Laura Borràs, ha alertat que la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, seria “l’atropellament democràtic més greu viscut a l’Europa occidental”. En declaracions a la premsa davant el Suprem, minuts abans de l’inici de la vista de Torra al tribunal, Borràs ha denunciat que es pugui inhabilitar el president del Govern per haver mantingut una pancarta a Palau que defensava la llibertat d’expressió. L’exconsellera també ha advertit l’Estat que el conflicte polític no se solucionarà pas amb sentències, inhabilitacions, presó i “exili”, sinó amb voluntat política: “Nosaltres estem aquí, esperem algú a l’altre costat”, ha conclòs.

Publicitat

Rufián insisteix en dialogar amb l’Estat davant la “guerra judicial” contra el sobiranisme

El líder d’ERC a Madrid, Gabriel Rufián, ha denunciat l'”atemptat” contra el president de la Generalitat, Quim Torra, una hora abans de la seva vista al Suprem. A les portes del tribunal aquest dijous al matí, Rufián ha fet una crida a l’independentisme per pactar una unitat estratègica per reforçar les institucions. El diputat republicà, que ha donat per feta la inhabilitació de Torra, ha insistit que el sobiranisme ha de pensar “escenaris de futur” per no regalar-lo “a ningú”. “Cal deixar de mirar-nos entre nosaltres i deixar-nos de retrets per reforçar les institucions, i en democràcia només hi ha un mecanisme per reforçar-les”, ha asseverat. Rufián ha apostat per dialogar amb l’Estat davant la “guerra judicial” contra el sobiranisme.

La CUP denuncia justícia espanyola vol “eliminar un enemic polític”

El diputat de la CUP al Congrés, Albert Botran, ha denunciat la “persecució política” per part de la justícia espanyola cap al president del Govern, Quim Torra. Abans de la vista del Tribunal Suprem per revisar la inhabilitació a Torra dictada pel TSJC, Botran ha denunciat que “el motiu de fons” d’aquesta causa no és el fet concret d’haver penjat la pancarta, sinó que és per a “eliminar un enemic polític”. “Molts presidents, incloents els tres últims, han patit persecució política, i ara estem davant d’un judici polític”, ha argumentat el diputat cupaire, que ha criticat “l’abús de poder dels jutges espanyols”.

Et pot interessar  Aragonès treu ferro a l'acord sobre el Hard Rock i afirma que només "actualitzava característiques tècniques"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut