Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

La UGT exigeix arribar “fins al final” per determinar les causes de l’accident mortal de Súria

|

- Publicitat -

L’accident a la mina de Cabanasses, a Súria (Bages), que ha causat la mort a tres joves geòlegs, ha commocionat Catalunya, ja que es tracta del pitjor accident que pateix el poble en 10 anys. L’última revisió a les instal·lacions mineres va realitzar-se tres setmanes enrere, i res va fer sospitar que una tragèdia com aquesta succeiria. Ara, amb les tres víctimes mortals confirmades, els cossos recuperats i els dies de dol decretats, el secretari general d’UGT, Josep Maria Álvarez exigeix arribar “fins al final” per determinar les causes de l’accident, a la vegada que reclama que es “prenguin totes les mesures perquè no torni a passar”.

Álvarez ha lamentat que es tracta d’una situació “tràgica” i “dramàtica”, tot subratllant que “darrera els accidents de treball sempre hi ha alguna mancança que es podria haver evitat”. En aquesta mateixa línia s’ha expressat també el secretari general del sindicat a Catalunya, Camil Ros, també ha demaant que s’aclareixin les causes de l’accident. “Si és una mala pràctica, s’hauran de depurar responsabilitats. Volem estudis seriosos del què ha passat i que hi hagi transparència”.

Publicitat

El líder de la UGT, que ha expressat el condol per les tres víctimes mortals, també ha reclamat a les administracions públiques que vetllin per la seguretat a les mines i aquesta sigui “la primera de les regles de funcionament” en el sector tot i que aquestes fossin privatitzades fa uns anys.

Et pot interessar  Ubasart assegura que les juntes estan avaluant tots els treballadors del CIRE amb destinacions amb material perillós
Publicitat

Opinió

Minut a Minut