Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

La UGT avala el nou paquet de mesures anticrisi, però considera que “haurien de ser més redistributives”

|

- Publicitat -

El secretari general de la UGT, Camil Ros, ha avalat el nou paquet de mesures anticrisi que el govern espanyol va aprovar el passat dimarts, 27 de desembre, i que inclou l’eliminació de l’IVA en els aliments de primera necessitat o la pròrroga del preu dels lloguers. Tanmateix, Ros també ha indicat que la iniciativa “genera dubtes” i que, des del punt de vista de la UGT, haurien de ser “mesures més redistributives”.

“Haurien de ser mesures més redistributives, a la gent amb ingressos alts no cal que els hi abaixem el preu dels productes”, ha defensat Ros en una entrevista a SER Catalunya el matí d’aquest dimecres, 28 de desembre. “Hem vist aliments que han pujat de manera espectacular aquest any, s’han doblat o triplicat”, ha recordat, tot afegint que “n’hi ha que estan especulant“. En aquesta línia, el secretari general de la UGT ha proposat controlar el preu dels productes bàsics i dels carburants i fixar un topall màxim als imports de manera temporal.

Publicitat

D’altra banda, el líder de la UGT també ha mostrat la seva preocupació davant la situació actual dels pressupostos de la Generalitat pel 2023, insistint en la necessitat que es tirin endavant el més aviat possible. “Cada mes que es triga a aprovar els pressupostos, menys gent pot accedir a prestacions com la renda garantida de ciutadania i, per tant, té un efecte real en la gent que té menys ingressos”, ha dit, segons recull l’ACN.

Et pot interessar  Govern i sindicats de presons acorden crear un grup de treball sobre seguretat als centres
Publicitat

Opinió

Minut a Minut