Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La transfòbia i l’assetjament escolar estarien darrere la mort del menor de 12 anys a Sallent

|

- Publicitat -

Els Mossos d’Esquadra continuen investigant la tragèdia ocorreguda a Sallent, on un menor de 12 anys ha mort, i la seva germana bessona ha resultat ferida greu, en saltar de forma voluntària des d’un tercer pis. En un inici, es descartaven indicis de criminalitat i tot semblava apuntar que el salt estava motivat per problemes familiars. No obstant això, el contingut de les cartes escrites per la parella de germans han fet que els Mossos no descartin l’assetjament escolar i la transfòbia com a motivació per a llevar-se la vida, ja que una de les víctimes relatava que se sentia incompresa per la seva transsexualitat. Això també ha fet que Educació, que reconeix que no constaven casos de ‘bullying’, activi la Unitat de Suport a l’Alumnat en situació de Violència (USAV) per abordar el cas a fons.

Fonts properes a les víctimes afirmen que l’Ivan havia rebut befes per part dels seus companys després de comunicar que iniciaria la transició de gènere, motiu pel qual tant Educació com els Mossos han posat sobre la taula de nou totes les hipòtesis. A més, altres fonts asseguren que tots dos rebien comentaris ofensius pel seu origen argentí. Per ara, la policia catalana se centra a investigar l’entorn dels menors, és a dir, la seva família i amics, per tal de determinar si efectivament han patit assetjament.

Publicitat

Els fets van ocórrer el passat dimarts, 21 de febrer, quan una parella de germans bessons va saltar des del balcó de casa seva, deixant enrere dues cartes escrites per ells. Una de les cartes està signada per l’Ivan, que explica que sentia que la seva identitat es corresponia amb la d’un noi; la carta de la seva germana bessona relata que va saltar en solidaritat amb el seu germà.

Et pot interessar  Un veí de 70 anys de Sabadell se suïcida després de ser desnonat del pis on vivia des de feia 30 anys

L’Observatori Contra l’Homofòbia ha lamentat el succés a través de Twitter assegurant que ha estat “una mort marcada per la intolerància, el bullying i la transfòbia” i, per tant, un “assassinat social”. A la vegada, l’Observatori es posa a disposició de la família en cas que sol·licités acompanyament psicosocial i jurídic.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut