Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

La reflexió de Valtònyc sobre Isabel Peralta i la passivitat d’Espanya davant el feixisme

El raper exiliat ha comparat el seu cas amb el de la jove neofeixista: “Els expulsen d’Europa i gaudeixen d’impunitat a Espanya”

Redacció 18/03/2022

Isabel Peralta, la jove falangista que es va fer popular per un discurs antisemita durant un homenatge a la Divisón Azul ha tornat a ser notícia, aquest cop, per plantar-se a l’aeroport de Frankfurt amb una bandera amb l’esvàstica, un clauer nazi, un exemplar del Mein Kampf i un llibre sobre la secció femenina de les joventuts de Hitler.

Les reaccions a les xarxes no s’han fet esperar. Valtònyc, exiliat per la persecució que pateix a l’Estat espanyol, ha compartit una encertada reflexió. “A alguns ens persegueixen a Espanya i ens acullen arreu d’Europa”, ha dit en referència a les nombroses cleques judicials d’Europa a la justícia espanyola, que ha sol·licitat nombroses euroordres contra els independentistes exiliats per tal de retornar-los i engarjolar-los a l’Estat. En el seu cas, pel simple fet d’escriure lletres dissidents en contra de la monarquia

Així mateix, ha fet al·lusió a la permissivitat d’Espanya amb la promoció d’actes i discursos feixistes, intolerables a països com Alemanya i situació que encarna a la perfecció Peralta. “A altres els expulsen d’Europa i gaudeixen d’impunitat a Espanya”, ha sentenciat.