Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La primera trobada de l’Espai pel Diàleg queda en no res

El Govern espera que l'Espai de Diàleg creï un "front antirepressiu sòlid" per denunciar la "regressió" de drets

|

- Publicitat -

La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha explicat aquest divendres que la taula de diàleg que s’ha fet al Palau de la Generalitat amb diversos partits catalans s’ha desenvolupat amb un bon to, però ha admès que ha finalitzat sense acords i amb un ” consens de mínims “.

Ho ha dit en la roda de premsa posterior a la reunió que han mantingut el president, Quim Torra, amb representants de PSC-Units, comuns, JxCat i ERC com ‘espai de diàleg’ per buscar acords sobre els grans reptes de futur de Catalunya .

Publicitat

Artadi ha dit que l’únic que comparteixen sense fissures els protagonistes de la reunió és que el conflicte a Catalunya mereix una “solució política” i no judicial, i ha assegurat que, tot i la manca d’acords, tots han compartit la necessitat que aquesta taula de diàleg tingui continuïtat.

Els pals a les rodes del PSC

La consellera de Presidència també ha lamentat que el PSC-Units no hagi donat suport al dret a l’autodeterminació, com sí que han fet la resta de grups que han assistit a la trobada (JxCat, ERC i CatECP). Tot i això, Artadi s’ha emplaçat a seguir parlant amb els socialistes sobre aquest dret i la possibilitat de celebrar un referèndum acordat amb l’Estat.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont tornarà a Catalunya el dia del ple d'investidura, però deixarà la política si no és escollit president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut