Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La primera bateria d’emmagatzematge energètic d’Espanya es construirà a Menorca

|

- Publicitat -

Menorca, concretament el municipi d’es Mercadal, serà el primer a disposar d’una bateria d’emmagatzematge d’energia. L’Estat espanyol encara no disposa de cap bateria d’emmagatzematge d’energia, però aquesta situació canviarà aviat, tal com ha anunciat la Red Eléctrica España (REE). La presidenta de les Balears, Francina Armengol, ha celebrat la notícia.

La REE ha comunicat la inversió de 50 milions d’euros per tal d’impulsar aquest projecte, el qual es troba previst en l’actual Planificació Elèctrica 2021-2026. La planta de bateries comptarà amb una potència de 50 MW, i podrà emmagatzemar fins a 37,5 MW/h, segons Menorca Info.

Publicitat

Amb tot, la mesura servirà per garantir el subministrament elèctric en cas d’apagada, així com per reforçar el sistema elèctric actual.

Francina Armengol, la presidenta de les Balears, ha celebrat la notícia a través de Twitter: “Vàrem ser pioners amb la primera planta d’hidrogen verd i ho tornam a ser amb la primera bateria verda perquè Menorca sigui la primera illa 100% renovable. Balears, una vegada més, a l’avantguarda. Seguim!”.

Et pot interessar  Greu discriminació lingüística: fan fora una clienta catalanoparlant d'una perruqueria al crit de "Estamos en España"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut