Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

La plataforma espanyolista Escuela de Todos insta els partits a portar la llei del català al TC

|

- Publicitat -

Escuela de Todos no es conforma amb la nova llei del català que ha aprovat el Parlament per fer front a la sentència del TSJC que fixa un 25% de castellà a les aules. Tot i que són moltes les veus que critiquen que la norma posa fi a la immersió lingüística i, en certa manera, dona compliment a les imposicions, la plataforma espanyolista ho veu com un acte de desobediència.

Publicitat

Per això, Escuela de Todos insta els partits a recórrer al Tribunal Constitucional (TC) la llei, perquè a parer seu “no dona resposta” a la petició del tribunal. Així mateix, el conglomerat d’entitats espanyolistes argumenta que es continua establint “una desigualtat” en el tractament de les dues llengües que és “incompatible amb les exigències constitucionals”.

També carrega contra “la passivitat” de l’executiu espanyol, a qui acusa de tenir “complicitats” amb aquells que “es neguen a acatar les sentències judicials”. “La distinció entre totes dues llengües és inconstitucional”, assegura l’entitat que espera que el TC “corregeixi la llei aprovada avui”.

Et pot interessar  La CUP celebra que el català entri al Congrés i pugui fer-ho a la UE, però crida a defensar-lo "a les aules"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió