Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

La plantilla i la direcció de la planta d’Amazon a Martorelles arriben a un preacord sobre el tancament del centre

|

- Publicitat -

Els representants dels treballadors i la direcció de la planta d’Amazon a Martorelles (Vallès Oriental) han arribat a un preacord per fer efectiu el tancament del centre, que posteriorment la plantilla haurà de ratificar en les assemblees previstes pels pròxims dijous i dissabte. El preacord preveu incrementar les places disponibles per a recol·locar uns 300 empleats al centre del Prat de Llobregat, així com una bonificació per als qui optin per als trasllats als centres de Saragossa i Figueres, i indemnitzacions per als qui no s’acullin a cap de les dues opcions.

La plantilla ha estat convocada pels representants d’aquesta el pròxim dimecres, 22 de febrer, a la mateixa planta de Martorelles, on s’informarà del preacord per tal que en els següents dies aquest pugui ratificar-se, o no, mitjançant votacions. El preacord ha arribat en el tram final de les negociacions entre els representants i la direcció, després de mesos de tensió des que l’empresa va anunciar la decisió de traslladar-se a altres centres, ubicats a Saragossa i a Figueres, i que va comportar una convocatòria de vaga per part dels treballadors, que titllen aquests trasllats de “tancament encobert”.

Publicitat

Amb tot, el preacord preveu reubicar unes 300 persones, dels 745 treballadors totals que hi ha a Martorelles, al centre del Prat de Llobregat, mantenint-los les condicions acordades. No obstant això, segons ha pogut saber l’ACN, aquells que optin per traslladar-se a Saragossa o a Figueres no gaudiran de les mateixes condicions que els del Prat de Llobregat, tot i que rebran uns plans de compensacions. Finalment, per aquelles persones que no s’acullen a cap de les opcions proposades, s’ha establert un règim d’indemnitzacions de 33 dies més 375 euros per any treballat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut