Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Amazon tanca el centre logístic de Martorelles, però n’obre un de nou al Far d’Empordà

El tancament es deu a que l’empresa es trasllada a Saragossa i l’obertura del nou centre generarà 1.400 llocs de feina

Redacció 11/01/2023
El logo d'Amazon, en una imatge d'arxiu Data de publicació: dimecres 11 de gener del 2023, 15:48 Localització: Barcelona Autor: Laura Fíguls

Amazon ha anunciat aquest dimecres que tancarà el centre logístic de Martorelles, on actualment hi treballen unes 800 persones, per traslladar l’activitat a Saragossa. En un comunicat, l’empresa ha explicat que està negociant amb els sindicats el trasllat dels treballadors de Martorelles a altres centres de la companyia, “garantint un lloc per a tots ells”.

A principis de gener, Amazon va anunciar que es planejava acomiadar 18.000 empleats arreu del món. La multinacional nord-americana dona feina a Catalunya a més de 7.000 persones, i a banda del de Martorelles, avui dia té centres al Prat de Llobregat, Castellbisbal. De fet, coincidint amb l’anunci del tancament de Martorelles, Amazon ha concretat els plans d’obertura del centre logístic del Far d’Empordà, que ja s’estava construint i que s’especialitzarà en l’emmagatzematge i gestió de productes de petit format.

El nou centre serà robotitzat i generarà més de 1.400 llocs de treball permanents a la zona. Les instal·lacions, ubicades al Logis Empordà, comptaran amb les tecnologies més avançades. El director de CustumerFulfillment d’Amazon Espanya, França i Itàlia, Fred Pattje, assegura que els nous centres del Far i Saragossa demostren el seu “compromís amb el país, on ja ocupem 20.000 persones”.

Després que Amazon fes saber aquestes notícies, Carles Puigdemont ha publicat un tuit a través del qual ha fet referència al centre de Martorelles i al fet que es va obrir durant el procés d’independència. “Aquest centre es va obrir el ple procés d’independència. És un bon moment per recordar les xifres oficials de l’Idescat sobre el nombre d’empreses establertes a Catalunya, per qui encara cregui que el procés les va disminuir: Any 2016: 606.512. Any 2017: 619.490. Any 2018: 630.020″, ha escrit.