Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

“La pandèmia ha demostrat que tenim un país viu”

|

- Publicitat -

El departament d’Acció, que depèn de la conselleria Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya ajuda a les conselleries de Salut i d’Economia per a comprar tot el material sanitari i de protecció amb els proveïdors: “analitzem el mercat i els proveïdors i els diem si aquí es pot comprar en funció de si hi ha qualitat i quantitat”.

També ha ajudat a cercar les empreses que s’han ofert a fabricar material: “hem tingut 8 empreses finalistes que fabriquen respiradors de les quals dos ja funcionen i unes altres dues estan a punt”. Sobre què passarà amb tots aquests utensilis un cop passi la pandèmia, des d’Acció recorda que aquest “és un material per a emergències” i no pas perquè es quedi fixe funcionant en un hospital.

Publicitat

Un test per a tothom

El gabinet amb qui es coordina Acció treballa amb la idea d’aconseguir que tothom es pugui fer un test de la Covid-19, amb la intenció de gestionar millor la fi del confinament: “hi ha molts proveïdors, però és que el problema és que necessitem un gran volum de tests: La idea serà poder fer-ne un a tothom” expliquen a La República.

“No és un problema de diners sinó de logística i de que costa molt aconseguir-ne” narren i especifiquen que es busquen per tot el món “fins a Corea del Sud”.

La possibilitat de poder fer un test als 7 milions i mig de catalans, però, no sembla ser molt factible: “No tenim l’ajuda espanyola que toca”.

Un robot per als tests

A part de les empreses que han muntat les seves fàbriques per a oferir material sanitari, ara Acció també està testant un robot per a obtenir els resultats dels tests a escala massiva: “La idea és poder tenir resultats més ràpids i a molta més gent, i així no tenir persones amb la pipeta”. Si els resultats de les proves del robot són satisfactoris, s’acabarà comprant la màquina.

Et pot interessar  Familiars de les víctimes de la residència de Tremp declaren que el centre va ser "la casa dels horrors" durant la covid

Un país viu

Un fet molt important a remarcar des d’Acció és la generositat de la xarxa empresarial catalana: “S’hi ha ofert molta gent i tot el que hem demanat se’ns ha permès tenir-ho. Algunes empreses les hem arrasat. Ningú no s’hi ha posat malament. Si haguéssim d’enviar a tots una carta d’agraïment individualitzada quan acabi tot això ja t’asseguro serien moltes”. Afirmen sentir “orgull de país” i que aquesta crisi ha ofert la millor cara del país.

Preparar-se per a un repunt a l’octubre

També s’ha de ser previngut i Acció també ajuda a preparar-se per a l’octubre per si hi ha un repunt de la pandèmia.  “Tenim tres o quatre mesos per a preparar-nos”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut