Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La PAH recorda que amb les mesures anticrisi prorrogades s’han desnonat “més de 70.000 famílies”

|

- Publicitat -

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) posa de manifest la realitat sobre les mesures anticrisi en matèria d’habitatges que el Consell de Ministres espanyol va prorrogar el passat dimarts, 27 de desembre, criticant que aquestes mesures no han evitat el desnonament de “més de 70.000 famílies” de les seves llars des del 2021. Una de les mesures prorrogades per l’executiu de PSOE i Podem és, precisament, una moratòria antidesnonaments que “tot i estar en vigor, no ha aconseguit aturar” les execucions de desallotjament. L’any passat es van produir 41.359 desnonaments, mentre que en els 9 primers mesos del 2022 n’hi ha hagut 29.285, segons les xifres de la PAH.

L’entitat lamenta que el govern no hagi accedit a congelar les renovacions d’hipoteca variable tal com reclamava, i retreu a l’executiu que tampoc accedís a “ampliar els supòsits coberts per l’escut social actual”, tot i que la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, es va “comprometre” a estudiar la seva proposta.

Publicitat

“El govern ha optat per seguir amb el pedaç actual i prefereix prendre mesures amb la complicitat de la banca”, com ara la “reedició del codi de bones pràctiques del PP”, lamenta la PAH, segons recull l’ACN.

Respecte dels lloguers, si bé la PAH considera “un petit cop d’aire” les pròrrogues obligatòries dels contractes que vencen a partir d’ara i fins al juny i la limitació al 2% de les revisions, veu la mesura “insuficient” perquè, un cop passada la pròrroga, “les famílies segueixen en risc d’haver de suportar pujades desproporcionades de la renda”.

Per tot plegat la PAH lamenta “una altra oportunitat perduda” pel govern per impulsar mesures “efectives” de protecció a les famílies.

Et pot interessar  Sánchez afirma que "Espanya està preparada per reconèixer l'Estat palestí"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut