Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

La Mesa del Parlament acorda que Torra comparegui telemàticament al ple per explicar la gestió del coronavirus

La sessió estarà presidida per Torrent i hi participaran els presidents de cada grup parlamentari

Agències 20/03/2020
Pla escorç del president de la Generalitat, Quim Torra, mantenint una videoconferència al seu despatx el 20 de març de 2020 (Horitzontal)

La Mesa del Parlament ha acordat aquest divendres per unanimitat que el president de la Generalitat, Quim Torra, comparegui de forma telemàtica al ple per explicar la gestió del Govern davant del coronavirus. Així ho han revelat fonts parlamentàries a l’ACN després de la reunió que la Mesa ha mantingut per videoconferència. L’acord al qual s’ha arribat contempla que el president del Parlament, Roger Torrent, dirigeixi el ple i que hi participin els presidents dels diferents grups polítics. La compareixença telemàtica pretén garantir que Torra doni explicacions sobre la gestió de la crisi sanitària i que els grups parlamentaris exposin les seves opinions alhora que s’eviten nous contagis entre diputats i personal de la cambra.

La compareixença de Torra es retransmetrà en directe pel Canal Parlament i tindrà un format excepcional, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i la petició de confinament general dels catalans feta pel mateix Torra, que va donar positiu de covid-19. A més, la Mesa ha acordat celebrar les properes reunions de la Junta de Portaveus per videconferència.