Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

La justícia espanyola castiga els insults masclistes contra l’esquerra espanyola però no contra la catalana

Jiménez Losantos ha estat condemnat per insults masclistes contra Irene Montero, un fet que no va passar amb Eduardo García Serrano, que va quedar indemne després de dir “puta” i “mal follada” a Anna Gabriel

Redacció 04/09/2019
Federico Jiménez Losantos, en una imatge d'arxiu

Un vell conegut de la caverna mediàtica espanyola més casposa i rància, Federico Jiménez Losantos, ha estat condemnat a pagar 3.000 euros i a llegir durant tres dies la sentència condemnatòria al seu programa “La mañana de Federico” a EsRadio. El motiu és que la justícia ha considerat provat el delicte “d’intromissió il·legítima i lesió al dret a l’honor” i també obliga al seu grup comunicatiu a esborrar els talls audiovisuals amb els insults de les seves plataformes.

Durant els dies 14, 15, 16 i 17 de juny del 2017, el periodista ultranacionalista espanyol va propinar insults masclistes contra la dirigent de Podemos com “la Pablenina, una matona barata” o “una analfabeta funcional” i que va titllar com “la novia del amo” o “una pobre mujer porque carece de recursos intelectuales…”, entre altres.

Uns insults greus i injustificables però a anys llum dels que va propinar un altre periodista ultra de la caverna espanyola, Eduardo García Serrano cap a una catalana.

En aquella ocasió la víctima també era una dona i d’esquerres, però independentista. Els desorbitats i esgarrifosos insults de Serrano van quedar del tot impunes i ningú va actuar d’ofici davant la clara incitació a l’odi dels fets. “Puta”, “mal follada” i “lletja” són alguns dels improperis del falangista (així es definia ell mateix) a Gabriel i que no van suposar cap mena de sanció ni condemna.