Dimecres, 21 d'octubre de 2020 - Edició 818
La República

La Generalitat vol controlar els accessos a Catalunya des de Madrid

Calvet demana les “mesures necessàries” a aeroports i estacions per controlar la temperatura dels viatgers

Avatar
Agències 21/09/2020
Primer pla del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) el 19 d'agost de 2020 (Horitzontal)

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha adreçat una carta aquest dilluns al vespre al secretari d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Pedro Saura, per reclamar les “mesures necessàries” a les estacions de Lleida, Camp de Tarragona, Girona, Figueres, Barcelona-Sants i Madrid Puerta de Atocha per controlar la temperatura dels viatgers, així com als aeroports de Madrid i Barcelona; i la presència de gestors covid per controlar i gestionar el moviment dels passatgers. En la carta, el conseller expressa a Saura la seva “preocupació” pels diferents brots de contagis a tot l’Estat i en especial a la Comunitat de Madrid i li recorda a Saura que els dos territoris comparteixen “un intens flux de viatgers”.

L’objectiu és detectar les persones amb simptomatologia per evitar que s’embarquin en un tren o un avió per desplaçar-se. “En aquests moments és molt important treballar coordinadament per controlar la dispersió els contagis”, conclou Calvet en la seva carta.

D’altra banda, fonts de Territori i Sostenibilitat han assegurat que al llarg del dia s’ha contactat amb Adif i Aena per traslladar aquestes demandes.

Aquest matí, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha instat els ciutadans a no desplaçar-se a Madrid i ha assegurat que havia parlat amb Renfe i Aena per reclamar l’aplicació d’aquestes mesures. Fonts de la companyia Renfe han negat haver rebut cap petició del Govern i han recordat que és Adif qui té les competències.

L’ens gestor d’infraestructures ferroviàries va instal·lar fa setmanes un sistema de càmeres tèrmiques per controlar la temperatura dels passatgers a l’estació de Sants i en d’altres de la xarxa de Llarga Distància i AVE. No obstant això, no en disposa en l’arribada.

Relacionats