Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La Generalitat s’avança al Gobierno i li exigeix que ordeni el confinament dels catalans

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, ha comparegut avui en roda de premsa per a exigir amb urgència al Gobierno que confini els catalans a casa seva.

Buch ha fet aquesta petició perquè ara, després que des de Moncloa es declarés l’Estat d’Alarma, el Govern ja no té competències per a dur a terme un confinament.

Publicitat

Així doncs, una vegada més la Generalitat es torna a avançar al Gobierno amb mesures més dures i restrictives per a aturar la pandèmia. Fins ara, la gestió central ha estat nefasta, especialment amb la benevolència a Madrid, la zona més afectada pel Covid-19 i que, a més, ha provocat la propagació del nou coronavirus per tot l’Estat. Des de Catalunya es vol prohibir el transport públic i privat i el confinament total a casa de tota la ciutadania.

Una idea del Govern avalada pels experts. Justament avui, científics de la Universitat Rovira i Virgili han demanat aturar la mobilitat laboral no imprescindible per evitar una “catàstrofe sanitària”. La càrrega de llits a les UCI es dispararà, segons les prediccions d’un mapa de risc de coronavirus elaborat per la URV.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut