Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La Generalitat s’avança al Gobierno i li exigeix que ordeni el confinament dels catalans

Catalunya torna a demostrar anar per davant de Madrid en la gestió de la pandèmia del coronavirus

Gerard Sesé
Gerard Sesé 16/03/2020
Primer pla del conseller d'Interior, Miquel Buch, oferint una roda de premsa el 12 de març de 2020 (Horitzontal)

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, ha comparegut avui en roda de premsa per a exigir amb urgència al Gobierno que confini els catalans a casa seva.

Buch ha fet aquesta petició perquè ara, després que des de Moncloa es declarés l’Estat d’Alarma, el Govern ja no té competències per a dur a terme un confinament.

Així doncs, una vegada més la Generalitat es torna a avançar al Gobierno amb mesures més dures i restrictives per a aturar la pandèmia. Fins ara, la gestió central ha estat nefasta, especialment amb la benevolència a Madrid, la zona més afectada pel Covid-19 i que, a més, ha provocat la propagació del nou coronavirus per tot l’Estat. Des de Catalunya es vol prohibir el transport públic i privat i el confinament total a casa de tota la ciutadania.

Una idea del Govern avalada pels experts. Justament avui, científics de la Universitat Rovira i Virgili han demanat aturar la mobilitat laboral no imprescindible per evitar una “catàstrofe sanitària”. La càrrega de llits a les UCI es dispararà, segons les prediccions d’un mapa de risc de coronavirus elaborat per la URV.