Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

La Generalitat assumirà el cost del telèfon 061

Fins ara, el cost de la tarifa del servei gestionat per Ferrovial el pagava el ciutadà que trucava

Gerard Sesé 12/03/2020
Pla curt del vicepresident del Govenr, Pere Aragonès i de la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, en una roda de premsa el 12 de març del 2020 (Horitzontal)

El vicepresident de la Generalitat de Catalunya ha comparegut avui en roda de premsa per a explicar les noves mesures que prendrà el Govern català per a combatre els efectes de les mesures adoptades per a intentar contenir l’expansió del coronavirus.

Pere Aragonès ha explicat les mesures econòmiques i, una de les que ha cridat més l’atenció,ha estat l’anunci que el telèfon 061 passarà a ser gratuït. Un telèfon que serveix per a fer consultes d’aquelles persones que podien tenir símptomes del Covid-19 o haver estat en zones de risc. Un servei que, d’altra banda, està saturat i desvia moltes de les trucades al 112.

Sigui com sigui, Aragonès ha explicat que a partir d’avui el 061 passarà a ser de franc. Bé, no del tot, el pagaran els ciutadans indirectament, ja que és la Generalitat qui assumirà el cost i no pas l’empresa que ofereix el servei, Ferrovial. Aquesta empresa va guanyar en el seu dia el concurs de gestió, però cal recordar que qui fa el negoci final són les tele-operadores que son les que cobraran de la Generalitat

De fet, des de sectors com la CUP s’han queixat que el servei, en un cas d’emergència com el que ens trobem, l’hauria d’assumir l’empresa.