Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

La Fiscalia de Sánchez demana fins a set anys de presó per als ‘9 de Lledoners’

Se’ls acusa dels delictes de desordres públics, atemptat i lesions

Agències 12/06/2020
Els 9 de Lledoners

La fiscalia, la que Pedro Sánchez va assegurar que depenia del Gobierno, el més progressista de la història d’Espanya i la gran solució per a Catalunya segons alguns, demana penes de fins a set anys de presó per a tres dels encausats arran dels actes de protesta que va haver-hi l’1 de febrer de 2019 amb motiu del trasllat dels presos independentistes de Lledoners a Madrid.

Segons l’escrit de la fiscalia a què ha tingut accés l’ACN, l’òrgan fiscal demana per a tots ells, coneguts popularment com ‘els 9 de Lledoners’ una pena de tres anys pel delicte de desordres públics, mentre que també atribueix a alguns dels encausats un delicte d’atemptat i dos de lesions, de manera que la pena màxima arriba als set anys. A més, també demana per a alguns el pagament d’una multa de 900 euros per fer front a un delicte lleu de lesions als tres Mossos que van al·legar haver patit contusions i esquinços.

En l’escrit del fiscal, previ a l’obertura del judici oral, també es requereix que s’indemnitzi els tres mossos que no van poder acudir durant una setmana a la feina amb 455 euros a dos d’ells, i 245 al tercer.