Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

La CUP proposa una tercera via a JxCat i ERC: El mètode Venturós

|

- Publicitat -

Els partits que formen l’actual Govern segueixen sense posar-se d’acord sobre com afrontar la més que possible inhabilitació del MHP Quim Torra per part de la justícia espanyola, que s’ha de pronunciar el pròxim 17 de setembre.

Convocar eleccions abans? Esperar-se a la inhabilitació? Fer-les com més aviat millor o intentar estirar la data el més lluny possible? ERC i JxCat segueixen sense apropar posicions.

Publicitat

Tal com informen diferents mitjans aquest matí, la CUP hauria posat sobre la taula una ‘tercera via’ per intentar sortir de l’atzucac: hauria proposat als partits independentistes pactar la data de les eleccions “al més aviat possible” i que Torra ostenti una presidència simbòlica fins aquell dia en el cas que sigui inhabilitat.

Es tractaria d’una estratègia a l’estil “via Venturós”, l’alcaldessa de la CUP de Berga que va seguir exercint de batlle de manera simbòlica després de ser inhabilitada per l’afer de les banderes a la façana de l’ajuntament de la capital del Berguedà.

D’aquesta manera, la CUP, que veu que la divisió no beneficia l’independentisme i que considera que la legislatura està més que acabada, es busca un camí del mig per a convèncer Torra, que mantindria l’agenda institucional però sense les funcions administratives, que recaurien legalment sobre el vicepresident Pere Aragonès. Els anticapitalistes fan valdre que amb aquesta ‘tercera via’ no s’acataria” la sentència i que tampoc s’escolliria cap nou president.

Et pot interessar  Aragonès: "El projecte de Salvador Illa és Espanya i el projecte de Carles Puigdemont és Puigdemont"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut