Dimarts, 26 de gener de 2021 - Edició 915
La República

La CUP no anirà a l’acte per les víctimes de la Covid-19: “és un auto-homenatge de la classe política”

Els anticapitalistes creuen que l’esdeveniment serveix perquè les institucions “tapin les seves vergonyes” en la crisi

Avatar
Agències 09/07/2020
Els diputats de la CUP Carles Riera, Maria Sirvent, Natàlia Sànchez i Vidal Aragonès en roda de premsa. Imatge del 29 de gener de 2020. (Horitzontal)

La CUP no assistirà a l’acte institucional per retre homenatge a les víctimes de la pandèmia d’aquest dijous a la nit. Els anticapitalistes consideren que es tracta d’un “auto-homenatge de la classe política i de les institucions per a tapar les seves vergonyes en aquesta crisi”.

“Nosaltres avui homenatjarem les víctimes i en farem autocrítica per les nostres mancances, humilment, des del silenci”, assenyalen en un comunicat. La CUP diu que no comparteix la resposta a la crisi del Govern, que no ha estat a l’altura, “amb greus dèficits en sanitat, educació o les residències de gent gran, i sense plantar cara a l’Estat per defensar la sobirania”.

També carrega contra l’executiu espanyol, que “embolcallant-se en la bandera” ha “retallat” els drets col·lectius i “prioritza el rescat del règim i del capital per damunt del rescat de les persones”.

Relacionats