Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La CUP lamenta que els anticapitalistes han deixat de ser el soci preferent del Govern: “El balanç no pot ser més negatiu”

|

- Publicitat -

L’endemà que el Parlament evidenciés el distanciament entre el Govern i la CUP amb l’aprovació dels pressupostos gràcies a l’abstenció dels comuns, el diputat Carles Riera es reafirma en què els anticapitalistes han deixat de ser el soci preferent del Govern.

En una entrevista a ‘Público‘, Riera considera que l’executiu català “està molt més a prop de les estratègies de la patronal i de les polítiques de la sociovergència, que del gir a l’esquerra”. “El balanç no pot ser més negatiu”, assegura.

Publicitat

En la defensa de la ruptura amb l’Estat, la CUP diu que està treballant “per reprendre un nou cicle de mobilització civil i desobediència civil” i afegeix que “tenim exemples tant al 2017 com al 2019 de quin és el camí a seguir”.

Carles Riera afirma que la CUP “no pot ser còmplice d’un Govern que ha renunciat al conflicte amb l’Estat per exercir l’autodeterminació”, ni tampoc amb un executiu que “està reproduint les polítiques públiques i econòmiques de sempre, que ens han portat a la situació de crisi en la qual estem ara”. Segons Carles Riera, el dubte ara és si el Govern optarà per l’estabilització institucional de la mà del PSC, “perquè res canviï”.

Pressupostos “continuistes”
La CUP insisteix que els pressupostos aprovats aquest dimecres al Parlament són “continuistes, i que “queden lluny” del seu programa polític, però també “del sentit majoritari del país”. Per Carles Riera, no responen a una situació de crisi com l’actual, que requereix un augment dels serveis públics i d’inversió en sanitat. En matèria de renovables, considera que el Govern “s’ha deixat pressionar pels grans lobbies”.

Et pot interessar  La CUP planteja ampliar el parc públic d'habitatge amb més de 400.000 pisos buits i de "megatenidors"

En la gestió que n’està fent l’executiu sobre la covid, el diputat de la CUP hi veu “la mà molt llarga des del punt de vista de les restriccions i molt curta des del punt de vista de la provisió”. En aquest sentit, assegura que “l’herència del passat demostra que les polítiques van ser equivocades i, per tant, no podem fer les mateixes”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut