Diumenge, 17 de gener de 2021 - Edició 906
La República

La CUP es retira com a acusació particular a la causa del ‘cas 3%’

Els cupaires creuen que han complert els seus objectius i volen “passar el relleu” a administracions perjudicades

Avatar
Agències 01/09/2020
Pla mitjà dels diputats de la CUP Vidal Aragonès, Maria Sirvent i Carles Riera asseguts als seus escons al Parlament el 4 de març del 2020 (horitzontal)

La CUP ha decidit retirar-se com a acusació particular a la causa del ‘cas 3%’. Així ho ha anunciat la diputada de la CUP-CC Maria Sirvent en roda de premsa al Parlament, on ha assegurat que, després de tres anys a la causa, ja s’ha complert els objectius que la formació es plantejava. La cupaire ha celebrat que la seva participació ha facilitat que hi hagués un judici oral i ha contribuït a la lluita contra la corrupció. Ara, amb la fase d’instrucció acabada, els cupaires volen “passar el relleu” a totes els administracions que puguin ser perjudicades pels possibles delictes. Sirvent ha remarcat que fins ara els cupaires han estat l’única formació que ha exercit d’acusació particular.

L’11 d’agost el Govern de la Generalitat ja va anunciar que es personarà com a acusació particular a la causa. Setmanes abans, el 31 de juliol, l’Ajuntament de Sant Cugat també va fer pública la seva intenció de presentar-s’hi com a administració pública perjudicada.

Sirvent, que ha apuntat que la decisió de la CUP és “coordinada” amb l’Ajuntament de Sant Cugat –on governen amb ERC i PSC-, ha volgut posar en valor la “bona feina” dels anticapitalistes en la causa i ha afirmat que han ajudat a “esclarir els fets”.

A banda de Sirvent, la tinent d’alcaldia a Sant Cugat del Vallès, Lourdes Llorente, també ha participat a la roda de premsa, on ha recordat que la seva formació es va presentar a les eleccions municipals sota el lema ‘Fem net, aixequem catifes’. Ara, ha dit, des del govern municipal tenien “l’obligació” de “fer efectius” els lemes.

PDeCAT i el 3%

Sirvent també ha recordat que a la interlocutòria del jutge José de la Mata apunta que el canvi de CDC a PDeCAT “podria ser només d’aparença” per “desconnectar-se de les responsabilitats en què pogués haver incorregut la formació política precedent, CDC”. “Un viratge polític i un canvi d’estratègia no només es demostra amb un canvi de sigles, sinó amb accions polítiques concretes”, ha advertit Sirvent a l’espai post-convergent.

Relacionats