Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La CUP es nega a participar en una nova fase “autonomista” i planta el Govern en la reunió per preparar la Comissió Bilateral amb l’Estat

La formació ha demanat orientar l'acció política "cap a una ruptura democràtica"

|

- Publicitat -

La CUP no ha participat aquest dilluns en la reunió que ha convocat el Govern amb els grups parlamentaris per preparar la Comissió Bilateral Estat-Generalitat d’aquest dimecres per no contribuir a “una nova fase autonomista i pactista”.

En un comunicat, la formació ha demanat orientar l’acció política “cap a una ruptura democràtica amb els marcs imposats pel règim del 78”, cosa que veu incompatible amb la negociació amb el Govern central.

Publicitat

El Govern s’ha reunit el matí d’aquest dilluns amb Laura Vílchez (Cs), Francesc de Dalmases (JxCat), Anna Caula (ERC), Eva Granados (PSC), Jéssica Albiach (CatECP) i Santi Rodríguez (PP) per abordar la reunió del dimecres.

La CUP s’ha excusat de la trobada “atès que no hi ha una alternativa en els actuals marcs constitucionals i autonòmics que constitueixin una autèntica ruptura democràtica”, i ha apostat per centrar la seva activitat a defensar l’autodeterminació.

Així, han anunciat que s’oposaran a “tota relació bilateral amb l’Estat que no busqui una solució democràtica al conflicte polític que passi necessàriament pel reconeixement al dret a l’autodeterminació”.

Et pot interessar  La CUP titlla de "molt greu" que el Govern no informés de la renovació amb Hard Rock enmig de les negociacions de pressupostos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut