Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

VÍDEO | La CUP desplega una bandera de Palestina, una estelada i pancartes amb el lema “No en el meu nom” al Parlament

Aragonès defensa l'alto el foc a Gaza, l'arribada d'ajuda humanitària i la fi de les "hostilitats per totes les parts"

|

- Publicitat -

Els diputats de la CUP-NCG han protagonitzat una acció pro-Palestina Durant la sessió de control, aquest dimecres al ple del Parlament. Els anticapitalistes han desplegat darrere de Riera una bandera de Palestina, una estelada, i pancartes amb el lema “No en el meu nom”.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reiterat la defensa de l’alto el foc a Gaza i l’arribada d’ajuda humanitària, així com que s’acabin les “hostilitats per totes les parts” del conflicte entre Palestina i Israel. Aragonès també ha reclamat l’alliberament de tots els ostatges, i que Israel obeeixi als tractats internacionals sobre el drama humanitari. Aragonès ha afegit que no es tracta de posar a la balança els morts d’una i altre bàndol, perquè “totes les víctimes de la població civil són víctimes”.

Publicitat

El diputat de la CUP-NCG Carles Riera ha advertit que “no es pot confondre l’ocupant i l’ocupat, l’opressor i l’oprimit”. Riera ha denunciat la ‘nakba’ que continua a Gaza i Cisjordània, en referència al terme àrab per definir la “catàstrofe” de l’èxode del poble palestí. El diputat anticapitalista ha afegit que el conflicte no es resoldrà fins que no s’acabi amb l’apartheid de l’estat d’Israel, i fins que Palestina no exerceixi la seva autodeterminació i se’n reconegui un estat propi.

Així mateix, Riera ha demanat a Aragonès si comparteix els “punts mínims” per resoldre el conflicte. I ha enumerat l’alto el foc que reclama l’ONU, l’aixecament del setge a Gaza, el respecte pels tractats de Drets Humans, el compliment de les resolucions de les Nacions Unides, i la fi de l’ocupació d’Israel a Palestina, a més d’una resolució “pacífica i dialogada”, i la desmilitarització del conflicte aturant la venda d’armes a Israel. El president de la Generalitat ha conclòs que no faria “cap contribució a la polarització creixent” entre la societat al voltant de la guerra entre Palestina i Israel.

“Intervenció irresponsable” de Vox

D’altra banda, Aragonès ha criticat la “intervenció irresponsable” del líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, que ha equiparat l’origen nacional de ciutadans de Catalunya a una “predisposició” a participar en atacs terroristes. El president l’ha instat a retirar les paraules -en la seva darrera intervenció.

Aragonès ha assegurat que el Govern no permetrià que s’intenti estigmatitzar, amb l’excusa de l’anti-terrorisme, milers de ciutadans perquè processen una determinada religió.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut