Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La CUP creu que la inhabilitació de Torra “culmina inevitablement” la legislatura i demana acabar-la “amb dignitat”

|

- Publicitat -

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha assegurat aquest dijous que la decisió del Tribunal Suprem de mantenir la inhabilitació al president de la Generalitat, Quim Torra, “inevitablement portarà a la culminació de la legislatura”. “Ens acostem segurament i inevitablement al final d’aquesta legislatura”, ha insistit en una roda de premsa, per la qual cosa ha demanat als partits que donen suport al Govern que abandonin “interessos partidistes” i “decideixin com acabar amb dignitat aquesta legislatura”. Per això, reclama que es consensuï una resposta “a aquesta situació tan complexa” entre el Govern i el sobiranisme abans de dilluns vinent, quan hi ha previst un ple al Parlament en el qual el president hi hauria de participar. Així mateix, ha confiat que el PSC-Units i CatECP, a qui s’ha referit com a socis de JxCat i ERC, “entenguin la complexitat d’aquest moment i denunciïn les intromissions constants de la judicatura”.

“Esperem una resposta que defensi la institució de la presidència, que denunciï les irregularitats i les ingerències constants de l’aparell judicial i defensi la sobirania d’aquesta cambra”, ha reclamat Sirvent. I és que la CUP no vol una reacció simbòlica a la inhabilitació de Torra ni que generi un enfrontament entre les forces independentistes. Fonts cupaires apunten que el subgrup parlamentari està disposat a desobeir, però no a quedar-se sols si JxCat i ERC discrepen de l’estratègia a seguir o aprofiten l’escenari per buscar rèdit electoral. “Estem demanant que malgrat aquest escenari preelectoral, es deixin de banda els interessos partidistes”, ha remarcat Sirvent.

Publicitat

La diputada ha enviat “tota la solidaritat” a Torra i als membres de la Mesa, que hauran de decidir com entomar tant la decisió d’avui del Suprem, que ha denegat les mesures cautelars contra la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) de deixar Torra sense escó com la futura inhabilitació en ferm que pugui sentenciar. També ha fet un reconeixement als funcionaris del Parlament, “que treballen sota coaccions constants”, ha dit.

Et pot interessar  ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami
Publicitat

Opinió

Minut a Minut