Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

La CUP-CC proposa Gemma Calvet per a la Sindicatura de Greuges

El grup parlamentari de la CUP-CC ha presentat la candidatura de Gemma Calvet pel càrrec de Síndica de Greuges al Parlament de Catalunya. La formació anticapitalista considera “imprescindible” que l’òrgan […]

Avatar
Agències 04/04/2019
Gemma Calvet, ERC

El grup parlamentari de la CUP-CC ha presentat la candidatura de Gemma Calvet pel càrrec de Síndica de Greuges al Parlament de Catalunya. La formació anticapitalista considera “imprescindible” que l’òrgan mantingui una “total independència” al desenvolupar la seva tasca i resti “al marge del mercadeig de càrrecs i del ball de cadires” entre els diversos grups de la cambra. La CUP defensa que la proposta de Calvet es basa en la trajectòria i experiència en els àmbits propis de la sindicatura, i que representa una “oportunitat” per fer prevaldre els drets fonamentals i la transparència de l’administració.

Calvet (Barcelona, 1966) és jurista especialitzada en drets humans i ciutadania, dret penal, sistema penitenciari, serveis socials i tercer sector, polítiques de drogues, igualtat i no discriminació, violència masclista, menors i joves, cultura de pau, ètica i transparència i policia i polítiques de seguretat. Va ser diputada al Parlament per ERC, i vicepresidenta de l’Ateneu Barcelonès.
Text