Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024

La CUP alerta al Govern que “no està fent els deures”, però manté la porta oberta als pressupostos catalans

|

- Publicitat -

La CUP-NCG “no tanca portes” als pressupostos del Govern per al 2022, però alerta que és l’executiu “qui no està fent els deures”. “Si posa unes dates en què no hi ha possibilitats de moviment, això no depén de nosaltres, que ja hem avisat i informat de quina és la situació”, ha argumentat la diputada Dolors Sabater.

La formació apunta que estan “on estaven” i denuncien que encara no tenen “tots els números”. El conseller d’Economia, Jaume Giró, va anunciar fa dues setmanes que el Govern preveu aprovar els pressupostos de la Generalitat al Consell Executiu a principis de novembre. Els anticapitalistes ja van comentar en darreres declaracions de premsa, que no podien donar el seu vistiplau a uns pressupostos quan encara se’ls havia informat detalladament.

Publicitat

La CUP-NCG assenyala que van acordar un enfocament de legislatura “decidida a trencar costures i autonomismes i que camini cap a l’autodeterminació”, a més de “demandes concretes en el model econòmic o polítiques d’habitatge”. “No veiem que s’estigui avançant cap on nosaltres hem volgut condicionar aquesta legislatura”, ha reiterat Sabater.

El grup parlamentari creu que les seves demandes queden contradites amb propostes com els Jocs Olímpics d’Hivern, la posició sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat o sobre el turisme. Així doncs, els gran projectes econòmics és un dels principals punts de discrepància amb el Govern, a més a més d’un enfocament diferent sobre l’estratègia amb què aconseguir la independència.

En anteriors sessions plenàries es va exemplificar aquestes diferències, precisament perquè la iniciativa de referèndum que la CUP va presentar no va resultar. Sabater ha denunciat que no tenen la concreció dels comptes però que “el gir de 180 graus que [la CUP] necessita, s’identifica amb què es torni a la casella de la investidura”.També ha lamentat que el que van pactar a la investidura ells ho han complert i l’executiu, no.

Et pot interessar  Junqueras colla Puigdemont: "La unitat no es construirà al voltant de l'egoisme de qui vota contra el que és bo pel país"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut