Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

La Coordinadora Residències critica part dels protocols de Salut

L’entitat exposa que el Govern relaxa les mesures a les residències que comporten una despesa econòmica per a l’administració i que això genera més feina a les empreses gestores

Avatar
Agències 03/09/2021

La Coordinadora Residències 5+1 considera “absolutament il·legals” les mesures dels departaments de Salut i Drets Socials que van entrar en vigor dimarts passat. “És el món al revés, confinen a persones sanes vacunades, però deixen treballar a persones no vacunades, sembla que hagin decidit acabar amb els residents”, lamenten en un comunicat.

Expliquen que els residents que hagin estat contactes estrets, tot i estar vacunats, s’han de traslladar a una zona groga i no poden rebre visites dels familiars ni fer sortides a l’exterior durant 14 dies. Per aquest motiu l’entitat anuncia que tornarà a presentar una denúncia davant la fiscalia superior de Catalunya de manera “immediata”.

L’entitat exposa que les mesures del Govern són “tramposes” perquè “aparentment relaxen les mesures a les residències, però en realitat només ho fan en aquells aspectes que comporten una despesa econòmica per a l’administració i més feina a les empreses gestores”.

Consideren que no és segur que el personal no vacunat i que sigui contacte estret d’un positiu pugui continuar treballant. “Aquest treballador tindrà un contacte directe amb els residents, els aixeca, els fa la higiene personal, els vesteix, els dona menjar… per tant el risc que pugui contagiar als residents és molt alt”, indiquen. “Això és jugar a la ruleta russa amb els residents”, afegeixen.