Diumenge, 23 de gener de 2022 - Edició 1277
La República

La comissària de Drets Humans del CE avisa: “Estic seguint molt de prop el judici”

La comissària de Drets Humans del Consell d’Europa, Dunja Mijatovic, segueix “de prop” el judici de l’1-O al Tribunal Suprem, segons ha admès en una entrevista amb ‘Vocal Europe’. La […]

Agències 15/04/2019
Dunja Mijatovic, comissària de Drets Humans del Consell d'Europa

La comissària de Drets Humans del Consell d’Europa, Dunja Mijatovic, segueix “de prop” el judici de l’1-O al Tribunal Suprem, segons ha admès en una entrevista amb ‘Vocal Europe’. La bosniana ha indicat que espera poder tractar amb les autoritats espanyoles la situació a Catalunya “en el futur proper”, tot i que ha admès que encara no ho ha fet.

“Tinc la intenció de fer-ho”, ha dit, descrivint com a “particularment important” que segueix el judici. Mijatovic també s’ha referit a la llei mordassa, que va criticar en un informe recent i una carta al Congrés. Segons ha assenyalat, ha mantingut reunions “positives” amb el govern socialista per canviar aquesta normativa, que creu que s’ha de modificar per no perjudicar “el dret a reunió, a la seguretat, a la protesta” i ser una llei que s’adapti “als drets humans”.