Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La campanya d’incendis d’enguany, la més llarga i difícil dels últims anys

La campanya de prevenció d'incendis s'ha avançat oficialment un mes, començant l'1 de juny, i el final s'ha allargat fins al 30 de setembre

|

- Publicitat -

L’arribada prematura de la calor, així com la greu sequera que Catalunya pateix des de fa més d’un any, han provocat que la campanya de prevenció d’incendis s’hagi avançat oficialment un mes, l’1 de juny, i el final s’estiri fins al 30 de setembre. A la vegada, el Govern també ha hagut d’enfocar la campanya des de l’anticipació i l’augment de recursos, per tal de fer front a la que serà la campanya “més llarga i difícil” dels últims anys. Des de principi d’any, hi ha hagut un increment del 60% de focs en aquest període respecte al 2021, quan va començar l’episodi de sequera; i un 16% de focs més que l’any passat.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, i la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, van comparèixer el passat dimarts, 25 d’abril, per anunciar les noves mesures i accions adoptades pel Govern per tal de fer front a l’amenaça dels incendis forestals.

Publicitat

Així, aquest any, el cos de Bombers de la Generalitat comptarà amb més de 2.600 bombers funcionaris amb la incorporació de 250 bombers de l’escala bàsica, i la promoció de 161 bombers de l’escala bàsica a bombers de primera. A aquestes xifres cal sumar-hi els més de 1.350 bombers voluntaris operatius actualment, als quals caldrà afegir-hi 176 nous bombers voluntaris a finals de maig. Alhora, s’incorporarà 30 noves Bombes Rurals Pesades (BRP) i s’avançarà l’arribada de dos helicòpters i dos avions bombarders (AVA) al mes de maig. Amb tot, durant la campanya forestal, es disposarà de 22 mitjans aeris: 5 avions de vigilància i atac, 10 helicòpters bombarders, 6 helicòpters de comandament, i 1 helicòpter de coordinació.

Et pot interessar  Elena demana de nou a Marlaska que autoritzi els Mossos a escortar Puigdemont a l’estranger

El Cos d’Agents Rurals (CAR), per la seva banda, comptarà amb 495 agents distribuïts pel territori, 238 vehicles amb mitjans d’extinció per a una primera intervenció, 18 drons, i 1 helicòpter del Grup de Suport Aeri.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut