Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

La Cambra busca solucions per a Educació per poder obrir les aules

|

- Publicitat -

La Cambra de Barcelona s’ha ofert per buscar professorat per al curs vinent si el sistema educatiu necessita “noves incorporacions” el mes de setembre. L’entitat econòmica considera imprescindible que s’obrin tots els centres als territoris que entrin en fase 2 perquè els nens des d’un any puguin tornar a classe, i preveu que caldrà més professors si s’han de desdoblar les classes per atendre les mesures de seguretat necessàries per la pandèmia de la covid-19. De la mateixa manera, a banda de més personal caldrà més espai per poder encabir els grups desdoblats, i en aquest sentit la Cambra ha fet una crida perquè empresaris i ajuntaments cedeixin espais, en la línia del que ha dit aquest dijous el conseller d’Educació, Josep Bargalló.

A parer de la Cambra, obrir totes les escoles per a tots els nivells educatius un cop un territori entri en fase 2 -de moment es preveu obrir-les per als cursos de final de cicle i amb assistència de l’alumnat voluntària- permetria “accelerar la reactivació econòmica” i “no eixamplar més la fractura econòmica, social i cultural ja existent”. De fet, l’entitat opina que en el cas de les escoles de complexitat especial, “s’hauria de valorar la seva obertura ja a la fase 1, precisament per aquesta darrera raó”.

Publicitat

Pel que fa al professorat, la Cambra recorda que Catalunya va tancar el 2019 amb “gairebé 9.600 professors i professores a l’atur”, de tal manera que entén que hi ha la possibilitat d’ampliar la plantilla en cas que es consideri necessari.

L’entitat econòmica també vol ajudar a aconseguir Equips de Protecció Individual (EPI) per als docents, per al personal de servei de les escoles i per als alumnes, amb l’objectiu de “minimitzar els riscos de contagi a les aules”.

Et pot interessar  El Govern demana explicacions a un Centre Català d'Argentina per no atendre una víctima d'abusos sexuals

La Cambra també proposa que hi hagi una persona de l’àmbit sanitari a cada escola per informar professorat, familiars i alumnat sobre totes les mesures relacionades amb la protecció contra la covid-19.

En matèria d’oferta educativa, la Cambra considera que atès que durant l’estiu no es duran a terme classes teòriques, “s’obre una oportunitat” per convertir les escoles en casals i “educar en el lleure”.

Finalment, des de l’entitat alerten que mantenir les escoles tancades afectarà els col·lectius més desafavorits, i “especialment les mares treballadores” que no troben suports per cuidar els infants. Això, vaticina la Cambra, comportarà que hi hagi mares que decideixin deixar la feina o demanar una reducció de jornada, “la qual cosa augmentarà la precarietat d’aquest col·lectiu”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut