Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Junqueras veu “irresponsable” no consensuar una resposta a la inhabilitació de Torra

|

- Publicitat -

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha avisat l’Estat que la negativa a negociar un referèndum, si perdura en el temps, pot desembocar en una actuació unilateral de l’independentisme. En una entrevista a Vilaweb, el republicà els ha dit que la paciència “no és infinita” i que dependrà de “l’immobilisme” de l’Estat. Igualment, Junqueras ha destacat que volen forçar el diàleg i que no és “responsable” ni “intel·ligent” abandonar-lo. El líder d’Esquerra ha assegurat que és “imprescindible” consensuar una resposta del Govern i el país davant la possible inhabilitació del president Quim Torra i que seria “irresponsable no fer-ho”. Junqueras ha apuntat que ningú es pot aprofitar de la situació per fer “electoralisme”.

Durant l’entrevista amb el diari digital, Junqueras ha reflexionat sobre tesis plantejades en el seu darrer llibre ‘Ho tornarem a fer’. Així, ha insistit que l’única manera possible de guanyar “és treballar per ser més, no menys, i preparar-nos per tornar-hi i poder guanyar de manera definitiva”. “No hi ha dreceres màgiques, sinó feina i passa per fer-la en molts àmbits a la vegada”, ha assenyalat.

Publicitat

També ha explicat que un dels objectius estratègics d’ERC és anar “substituint” el PSC arreu del país, especialment a l’àrea metropolitana “on l’independentisme encara no és hegemònic”. “L’adversari a abatre per nosaltres és el PSC i no JxCat, que són uns aliats”, ha sentenciat.

Finalment, ha fet un prec a tot l’independentisme i ha apostat per abandonar els “retrets”, treballar per “minimitzar” les debilitats i “potenciar” les fortaleses. “Avancem sense descans per fer d’aquest país una república independent”, ha conclòs.

Et pot interessar  Aragonès proposa una conselleria específica per a la llengua catalana si torna a ser president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut