Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Junqueras no comparteix l’estratègia de l’ANC: “No és qüestió de temps ni terminis”

|

- Publicitat -

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras es torna a desmarcar del full de ruta de l’ANC. L’entitat independentista té l’objectiu de desclarar la independència durant el segon semestre del 2023 i pressiona el Govern perquè ho digui a terme.

En una conferència al New Economy Forum de Madrid, Junqueras ha argumentat que el temps depèn de la força democràtica que pugui acumular l’independentisme a Catalunya: “Si la força democràtica que acumulem fos major, la independència estaria molt més a prop”.

Publicitat

D’altra banda, també s’ha pronunciat pel que fa la taula de diàleg i reafirma les decisions d’ERC assegurant que és la via que donarà fruit al conflicte polític. A més, critica l’estratègia tant de Junts com de la CUP d’oposar-se a dialogar amb el Gobierno, ja que al seu parer ho estan posant fàcil a la Moncloa qui no “té interès” a asseure’s a parlar. Així mateix, el president d’Esquerra ha tornat a demanar al conjunt de l’independentisme que “no tingui por” de confrontar les idees democràtiques en cap espai.

Malgrat les controvèrsies i les faltes amb el seu soci de Govern, Junqueras considera que és “altíssimament improbable” que surtin del Govern. El líder d’ERC ha afegit que així li ho confirmen “molts” dels dirigents del partit que encapçalen Laura Borràs i Jordi Turull.

Et pot interessar  Lluís Llach anuncia que es presentarà a les eleccions de l'ANC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut