Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Josep Costa, sobre la DUI: “Fins i tot el BOE va publicar la constitució de Catalunya en estat independent”

L'exvicepresident del Parlament avisa que el debat jurídic sobre si el 27-O no té recorregut, perquè el problema "és el que no es va fer després"

|

- Publicitat -

Tal dia com avui, del 2017, el Parlament va proclamar la declaració unilateral d’independència (DUI). Sis anys després, i en ple debat sobre una llei d’amnistia, hi ha qui creu que només cal aplicar-la i fer-la efectiva, com l’ANC, i veus com l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, que consideren que cal “revalidar-la” per poder-la implementar.

L’exvicepresident del Parlament, Josep Costa, també ha volgut compartir una reflexió sobre el 27-O. En una piulada a X, ha assegurat que el debat jurídic sobre si es va declarar o no la independència “no té més recorregut”. “Fins i tot el BOE va publicar la constitució de Catalunya en estat independent”, ha recordat.

Publicitat

I és que pel jurista el problema no té a veure amb aquella jornada, sinó amb “el que no es va fer després”. “Per acabar la feina calen millors polítics, no millors advocats”, ha reblat.

Et pot interessar  Puigdemont recorda la DUI sis anys després: "Ni hi hem renunciat ni hi renunciarem"

Publicitat

Opinió

Minut a Minut