Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Intoxicació en massa en un sopar groc: “Crèiem que el tàrtar tenia aquell color per decoració”

160 persones pateixen diarrees, marejos, febres i al·lucinacions després d'ingerir productes groguencs en estat de putrefacció

|

- Publicitat -

Unes 160 persones que van celebrar el passat 27 de desembre a la nit un sopar groc en solidaritat amb els presos polítics i exiliats han patit una greu intoxicació i han hagut de ser atesos a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Diarrees agudes, marejos extrems, febres i al·lucinacions són alguns dels símptomes que han patit els independentistes després d’ingerir productes groguencs en avançat estat de descomposició.

El sopar, convocat per diferents entitats independentistes, es va celebrar a Sant Pere Sallavinera (Anoia) i hi van acudir gent de pobles propers així com barcelonins que hi tenen una segona residència.

Publicitat

La República ha pogut parlar amb un dels intoxicats i organitzadors del sopar groc, en Cugat Anton Pérez, que ha explicat que el menjar es va encarregar a una empresa de càtering de Reus i que ja devia arribar en mal estat. “Ens crèiem que tot el menjar tenia aquell to grogós i ocre expressament. Pensàvem que estava decorat per a l’ocasió, ja que es tractava d’un sopar groc”. Així doncs, el tàrtar de peix tenia aquell aspecte perquè estava en estat de putrefacció i no perquè estigués “macerat amb llimona” tal com es pensava i va afirmar la Loli Campdevànol, una de les responsables de servir els plats.

El mateix va passar amb el pollastre: l’avançat estat de descomposició li va atorgar un color groc que els comensals van atribuir erròniament al fet que estigués cuinat amb un excés de curri. “Quan el vam menjar, el gust urticari que tenia podria recordar al d’aquesta espècie exòtica hindú” assegura una de les intoxicades ingressades a l’hospital que no ha volgut rebel·lar la seva identitat “per vergonya” ja que el seu fill és un cuiner reputat que té el seu restaurant a l’avinguda Tibidabo de Barcelona i que participa en un famós programa de TVE1.

Més escandalós va ser el cas dels entrants: un carpaccio (llesques fines de carn crua de vedella) que van servir malgrat l’intens i radioactiu color groc. La carn estava tota podrida però els comensals van creure que el plat estava condimentat amb mostassa: “puc assegurar la intensa olor àcida em recordava a la mostassa” replicava la Loli.

Tres quarts del mateix va passar amb les postres: un pastís de maduixa del tot passat i que havia adquirit un to groc. “Pensàvem que era un pastís de pinya així modern, com es fan les coses ara, que mesclen sabors dolços amb salats” narrava la Cati Rodríguez, entre vòmit i vòmit a l’hospital.

Un CDR, possible responsable

La República ha pogut contactar amb la jove empresa responsable del Baix Camp “Càtering Directe Reus” més coneguda al Principat pel seu acrònim, “CDR”. Els responsables han assegurat que el seu menjar és ràpid i efectiu i que si hi ha qui s’espera massa a menjar-se’l se li acaba passant.

Reaccions dels polítics

Ràpidament, la classe política ha reaccionat a la notícia publicada per aquest mitjà. El president de la Generalitat, Quim Torra, i el del Parlament, Roger Torrent, han expressat el seu suport per a les persones afectades. La líder de l’oposició, Inés Arrimadas, ha aprofitat per el trist incident per a atacar, una vegada més, l’independentisme.

Avui és 28/12/2018

Publicitat

Opinió

Minut a Minut