Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Indignació a les xarxes amb el Ministeri de Cultura per l’intent d’espanyolitzar la rumba catalana

Borràs, sobre les traves per declarar la rumba catalana patrimoni de la Unesco: "La intransigència uniformadora és patrimoni immaterial del nacionalisme espanyol"

|

- Publicitat -

Les xarxes socials han rebut amb indignació l’intent del Ministeri de Cultura, a càrrec del socialista Miquel Iceta, d’espanyolitzar la rumba catalana esborrant la denominació “catalana”. L’excusa principal és que d’aquesta manera tindria més possibilitats de ser declarada com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco.

Un dels primers a fer ressò de la notícia ha estat el diputat Lluís Puig. En una piulada, ha criticat que “agradaria més a Madrid si fos Rumba Espanyola”. El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha qualificat l’actitud del ministeri de “lamentable” i ha recordat que la rumba catalana “és cultura i patrimoni de Catalunya”. “Això no ho taparà cap operació de maquillatge nacionalista espanyol”, ha avisat.

Publicitat

La presidenta de Junts, Laura Borràs, també ha criticat “la intransigència uniformadora és patrimoni immaterial del nacionalisme espanyol”. En una línia similar, el periodista i president de l’APPEC, Germà Capdevila, ha constatat que “Espanya és al·lèrgica a la diversitat i impossible de reformar”. “O acceptem esdevenir espanyols o decidim ser independents. No hi ha alternativa”, ha advertit en un tuit.

Et pot interessar  El ministre de Cultura suposadament progressista premia la tauromàquia andalusa amb la Medalla d'Or de les Belles Arts
Publicitat

Opinió

Minut a Minut