Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Independentistes d’esquerra anuncia el seu suport al nou partit de Puigdemont

|

- Publicitat -

L’associació Independentistes d’Esquerra ha ofert una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Barcelona per valorar l’anunci del president a l’exili Carles Puigdemont de formar un nou partit. El cartell que presidia les intervencions era ja tota una declaració d’intencions: “Suport a Carles Puigdemont”.

I és que l’associació que aglutina diferents i variades sensibilitats de l’esquerra independentista d’arreu dels Països Catalans creu que el president a l’exili “simbolitza la persistència del compromís col·lectiu amb la causa de la independència” i considera que com que “manca una entesa organitzativa” que articuli una força transversal hi volen “contribuir col·lectivament” a la conformació “del projecte emergent d’alliberament nacional”.

Publicitat

Segons l’associació, les línies que apunta el manifest fet públic el 2 de juliol pel president a l’exili i el pres polític Jordi Sànchez, va en sintonia amb el manifest fundacional d’Independentistes d’Esquerra.

Opinen que la nova formació del president a l’exili “és un primer pas necessari i important” per a l’alliberament nacional i animen que s’hi sumin “altres incorporacions que ampliïn l’abast ideològic” i que també “contemplin l’àmbit territorial de la nació catalana” on hi engloben el conjunt dels PPCC.

Independentistes d’Esquerra creu que la seva aportació al partit de Puigdemont l’enriqueix a l’esquerra i que fa que la nova formació superi els encaixos dels partits i sigui realment transversal, innovadora i popular. Consideren que la victòria d’aquest partit, a més, ha de ser àmplia i hegemònica.

Han anunciat que la contribució d’Independentistes d’Esquerra al nou partit de Puigdemont es decidirà a l’assemblea que celebraran al setembre.

A més, fan una crida a la gent independentista d’esquerres a adherir-se al seu projecte que “en confluència amb tots els altres actors i encapçalat pel president Puigdemont faran realitat la independència de Catalunya”.

Et pot interessar  Aragonès critica que Junts faci "crides a la unitat 3 dies abans de la campanya"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut