Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Independentistes d’esquerra anuncia el seu suport al nou partit de Puigdemont

Consideren que la nova formació del president a l’exili “és un primer pas necessari i important” per a “l’alliberament nacional polític i social” i conviden la seva gent a sumar-hi individualment

Gerard Sesé
Gerard Sesé 08/07/2020
Roda de premsa de Independentistes d'Esquerra

L’associació Independentistes d’Esquerra ha ofert una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Barcelona per valorar l’anunci del president a l’exili Carles Puigdemont de formar un nou partit. El cartell que presidia les intervencions era ja tota una declaració d’intencions: “Suport a Carles Puigdemont”.

I és que l’associació que aglutina diferents i variades sensibilitats de l’esquerra independentista d’arreu dels Països Catalans creu que el president a l’exili “simbolitza la persistència del compromís col·lectiu amb la causa de la independència” i considera que com que “manca una entesa organitzativa” que articuli una força transversal hi volen “contribuir col·lectivament” a la conformació “del projecte emergent d’alliberament nacional”.

Segons l’associació, les línies que apunta el manifest fet públic el 2 de juliol pel president a l’exili i el pres polític Jordi Sànchez, va en sintonia amb el manifest fundacional d’Independentistes d’Esquerra.

Opinen que la nova formació del president a l’exili “és un primer pas necessari i important” per a l’alliberament nacional i animen que s’hi sumin “altres incorporacions que ampliïn l’abast ideològic” i que també “contemplin l’àmbit territorial de la nació catalana” on hi engloben el conjunt dels PPCC.

Independentistes d’Esquerra creu que la seva aportació al partit de Puigdemont l’enriqueix a l’esquerra i que fa que la nova formació superi els encaixos dels partits i sigui realment transversal, innovadora i popular. Consideren que la victòria d’aquest partit, a més, ha de ser àmplia i hegemònica.

Han anunciat que la contribució d’Independentistes d’Esquerra al nou partit de Puigdemont es decidirà a l’assemblea que celebraran al setembre.

A més, fan una crida a la gent independentista d’esquerres a adherir-se al seu projecte que “en confluència amb tots els altres actors i encapçalat pel president Puigdemont faran realitat la independència de Catalunya”.