Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Illa referma el seu paper de tòtil: “No passa res perquè hi hagi una matèria addicional en castellà”

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha defensat que “no passa res perquè hi hagi una matèria addicional en castellà” després que el TSJC hagi donat 15 dies al Govern per aplicar el 25% a totes les escoles. “No passa res”, diu el líder socialista, en un intent de treure ferro als atacs a la llengua catalana, que ha perdut mig milió de parlants en 15 anys.

En una entrevista a TVE, Illa ha avisat l’executiu català que les resolucions judicials s’han de complir “agradin o no” i ha carregat contra la “inacció” del Govern. En aquest sentit, ha recordat que Junts es va desmarcar de l’acord per reformar la llei de política lingüística que, segons Illa, “facilitava l’aplicació de la sentència”. “Defensar el català no implica atacar el castellà com alguns fan”, ha afegit.

Publicitat

Illa ha insistit a defensar que el català ha de continuar sent el “centre de gravetat” a l’escola i no veu problema en fer una assignatura addicional en castellà a banda de la matèria de llengua castellana.

El líder dels socialistes catalans ha criticat que l’acord sobre la reforma de la llei de política lingüística no s’hagi tramitat al Parlament tot i que hi havia un acord inicial entre ERC, Junts, PSC i comuns. Els dubtes de Junts només 5 hores després de signar l’acord han aturat la qüestió al Parlament i, segons ha recordat Illa, la resta de grups han decidit no tramitar la reforma sense Junts.

Et pot interessar  Carrizosa té la barra de dir que "la llengua majoritària dels catalans és el castellà"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut