Diumenge, 22 de maig de 2022 - Edició 1396
La República

Grande-Marlaska alimenta la teoria del boicot al Mobile

El ministre espanyol assegura que la cancel·lació del MWC “no es deu a raons de salut pública”

Redacció 13/02/2020
Fernando Grande - Marlaska, ministre d'Interior / Gobierno

La sobtada i possiblement infundada decisió d’anul·lar el Mobile World Congress anunciada ahir al vespre segueix portant cua i no només per les negatives conseqüències econòmiques que deixa al Principat i, sobretot, a la ciutat comtal.

El ministre d’Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, ha tirat més llenya al foc sobre la teoria d’una possible mà negre que hauria volgut que Barcelona es quedés sense Congrés i hauria trobat l’excusa perfecta en el coronavirus, una hipòtesi que la periodista Bea Talegón també sospesava.

Grande-Marlaska ha considerat aquest dijous que la cancel·lació del Mobile World Congress a Barcelona no es deu a raons de salut pública. Marlaska ha afirmat que el sistema de salut de l’Estat ofereix “garanties absolutes”.

Marlaska ha apuntat que el sistema de salut públic és “inqüestionable, immillorable i amb unes garanties absolutes” i ha recordat que la decisió definitiva de cancel·lar el Mobile no és competència del Gobierno espanyol però “està clar que no és per raons de cap mena de risc per a la salut pública per a qui pogués venir”.

Ca recordar les pressions des de la Meseta, com les declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que va assegurar que “costi el que costi” portarien el Mobile a Madrid.