Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Gallecs i bascos aconsegueixen retornar la unitat independentista al Congreso

|

- Publicitat -

Els representants dels partits independentistes d’arreu de l’Estat al Congreso llegiran un manifest contra el Rei dilluns que ve, una hora abans que el cap de l’Estat arribi a la Cambra per presidir l’Obertura Solemne de la XIV Legislatura, un acte que, a més, no hi assistiran els sobiranistes.

En concret, seran els portaveus d’ERC, Gabriel Rufián; JxCat, Laura Borràs; Mireia Vehí (CUP), Néstor Rego (BNG) i el portaveu adjunt d’EH Bildu, Oskar Matute, qui llegiran el text on explicaran els seus motius per no assistir a l’acte d’Obertura Solemne de la Legislatura.

Publicitat

Segons han anunciat des de les formacions independentistes, es tractarà d’una compareixença sense preguntes que s’ha convocat a les onze del matí. L’arribada de Felipe VI al Congreso està prevista una hora més tard.

Serà la primera vegada que el Rei presideixi una cerimònia d’aquest tipus amb un Gobierno de coalició al banc blau, amb ministres del PSOE i de Unidas Podemos.

No és la primera vegada que aquests partits ‘planten’ al Monarca. ERC, Bildu, el BNG i la CUP ja van declinar reunir-se en totes les rondes de consultes que Felipe VI que ha realitzat en els últims anys per a la designació d’un candidat a la Presidència de Govern. Per la seva banda, JxCat, que sí que hi va anar, ha decidit aquest cop no assistir a aquesta sessió.

Et pot interessar  Puigdemont diu que les crítiques de Junqueras en campanya s'han de "relativitzar" i allarga la mà a ERC després del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut