Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Franquistes, falangistes i neonazis denuncien que Alberto Carlos Rivera els ha copiat l’eslògan de campanya

|

- Publicitat -

Aquest diumenge Alberto Carlos Rivera presentava el seu eslògan de campanya de cara als comicis espanyols del 10-O. Com la resta de partits espanyols, la paraula ‘Espanya’ hi és present. En aquesta ocasió dins la frase “España en marcha”.

Resulta que aquest eslògan és exactament igual i calcat al que ha usat la ultradreta més radical i casposa espanyola per a presentar-se unida en anteriors eleccions a l’Estat. De fet, ElPlural.com s’ha posat en contacte amb José Luis Corral, líder de Movimento Católico Español, un dels grupuscles que formaven part d’aquesta coalició.

Publicitat

El radical, que va participar a l’atac a la seu Llibreria Blanquerna a Madrid l’any 2013, explica que “España en marcha era una agrupació de partits patriotes, sindicats i organitzacions culturals per redirigir els nostres esforços cap a una gran Espanya, valors morals i justícia social”. També en recorda els seus membres: “hi érem la Falange Española, el Nudo Patriota Español, Alianza Nacional, Movimento Católico Español i Democracia Nacional”.

El dirigent ultra no veu amb mals ulls que Ciudadanos abanderi el nom del país en el seu lema de campanya, encara que es mostra contrariat pel plagi: “Ens havíem presentat electoralment eleccions generals, europees, municipals i autonòmiques sota aquest nom”.

Et pot interessar  Erra demana "fermesa" davant dels que "banalitzen" el franquisme, en l'acte del Parlament d'homenatge a les víctimes
Publicitat

Opinió

Minut a Minut