Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Franquistes, falangistes i neonazis denuncien que Alberto Carlos Rivera els ha copiat l’eslògan de campanya

“España en marcha” va ser usat per la coalició d’ultradreta de la Falange amb Alianza Nacional, el Nudo Patriota, Movimiento Católico Español i Democracia Nacional

Redacció 09/10/2019
Albert Rivera, en una imatge d'arxiu

Aquest diumenge Alberto Carlos Rivera presentava el seu eslògan de campanya de cara als comicis espanyols del 10-O. Com la resta de partits espanyols, la paraula ‘Espanya’ hi és present. En aquesta ocasió dins la frase “España en marcha”.

Resulta que aquest eslògan és exactament igual i calcat al que ha usat la ultradreta més radical i casposa espanyola per a presentar-se unida en anteriors eleccions a l’Estat. De fet, ElPlural.com s’ha posat en contacte amb José Luis Corral, líder de Movimento Católico Español, un dels grupuscles que formaven part d’aquesta coalició.

El radical, que va participar a l’atac a la seu Llibreria Blanquerna a Madrid l’any 2013, explica que “España en marcha era una agrupació de partits patriotes, sindicats i organitzacions culturals per redirigir els nostres esforços cap a una gran Espanya, valors morals i justícia social”. També en recorda els seus membres: “hi érem la Falange Española, el Nudo Patriota Español, Alianza Nacional, Movimento Católico Español i Democracia Nacional”.

El dirigent ultra no veu amb mals ulls que Ciudadanos abanderi el nom del país en el seu lema de campanya, encara que es mostra contrariat pel plagi: “Ens havíem presentat electoralment eleccions generals, europees, municipals i autonòmiques sota aquest nom”.